Пацијенту на УКЦ успјешно уграђен вјештачки зглоб рамена

Srna
Foto: Arhiva

БАЊАЛУКА- Пацијенту из источног дијела Републике Српске који је након пада задобио компликован вишедјелни прелом рамена, успјешно је уграђен вјештачки зглоб рамена, саопштено је данас из Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске.

Овај сложени оперативни захват први пут је изведен у УКЦ, што представља велики успјех љекара Клинике за ортопедију и трауматологију.

"Пацијент је оперисан у регионалној анестезији, у тзв. скаленском блоку чиме је проценат компликација код овако сложеног захвата сведен на минимум. Том приликом уграђена му је тотална анатомска протеза рамена са комплетном реконструкцијом мишића и тетива у раменом зглобу", наводи се у саопштењу.

Специјалиста ортопедије Дејан Ћурлик рекао је да је са овом операцијом у потпуности заокружено лијечење повреда и обољења рамена у УКЦ.

"Уградња протезе рамена којом је омогућено рјешавање најкомпликованијих прелома и обољења рамена представља круну двогодишњег настојања и времена проведеног на едукацијама љекара Клинике за ортопедију и трауматологију у болницама у Италији, Аустрији, Словенији, Пољској", истакао је Ћурлик.

Оперативни захват је извео тим љекара и техничара Клинике за ортопедију и трауматологију и Клинике за анестезију и интензивно лијечење.

"Овом приликом изразио бих захвалност начелнику Клинике за ортопедију и трауматологију Николи Бојићу и генералном директору Влади Ђајићу за подршку и разумјевање током процеса едукације, као и за обезбјеђење најсавременијих имплантата за потребе наших пацијената", рекао је Ћурлик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана