Pacijentu na UKC uspješno ugrađen vještački zglob ramena

Srna
Foto: Arhiva

BANjALUKA- Pacijentu iz istočnog dijela Republike Srpske koji je nakon pada zadobio komplikovan višedjelni prelom ramena, uspješno je ugrađen vještački zglob ramena, saopšteno je danas iz Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske.

Ovaj složeni operativni zahvat prvi put je izveden u UKC, što predstavlja veliki uspjeh ljekara Klinike za ortopediju i traumatologiju.

"Pacijent je operisan u regionalnoj anesteziji, u tzv. skalenskom bloku čime je procenat komplikacija kod ovako složenog zahvata sveden na minimum. Tom prilikom ugrađena mu je totalna anatomska proteza ramena sa kompletnom rekonstrukcijom mišića i tetiva u ramenom zglobu", navodi se u saopštenju.

Specijalista ortopedije Dejan Ćurlik rekao je da je sa ovom operacijom u potpunosti zaokruženo liječenje povreda i oboljenja ramena u UKC.

"Ugradnja proteze ramena kojom je omogućeno rješavanje najkomplikovanijih preloma i oboljenja ramena predstavlja krunu dvogodišnjeg nastojanja i vremena provedenog na edukacijama ljekara Klinike za ortopediju i traumatologiju u bolnicama u Italiji, Austriji, Sloveniji, Poljskoj", istakao je Ćurlik.

Operativni zahvat je izveo tim ljekara i tehničara Klinike za ortopediju i traumatologiju i Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje.

"Ovom prilikom izrazio bih zahvalnost načelniku Klinike za ortopediju i traumatologiju Nikoli Bojiću i generalnom direktoru Vladi Đajiću za podršku i razumjevanje tokom procesa edukacije, kao i za obezbjeđenje najsavremenijih implantata za potrebe naših pacijenata", rekao je Ćurlik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana