Пацијент из Требиња транспортован у УКЦ

Срна
Пацијент из Требиња транспортован у УКЦ

БАЊАЛУКА - Хеликоптерски сервис Републике Српске транспортовао је данас из Болнице Требиње у Универзитетски клинички центар Републике Српске /УКЦ/ у Бањалуци лице чији су иницијали К.П. /78/ које је имало акутни инфаркт срца, ради наставка лијечења, даље дијагностике и коронографије, изјавио је Срни директор овог сервиса Бобан Кустурић.

"Пацијента смо транспортовали рано јутрос ради наставка лијечења. Уз успјешну координацију свих субјеката који су учествовали у збрињавању пацијента по раније успостављеном систему, Хеликоптерски сервис са члановима службе ваздушно-медицинског транспорта поносни су на до сада постигнуте резултате", рекао је Кустурић.

Он је истакао да је Хеликоптерски сервис Републике Српске на располагању грађанима за све хитне ситуације и спреман је за полијетање у најкраћем року. "У сталној смо приправности и када је ријеч о гашењу пожара било гдје на овим просторима.

Тако смо радили и претходних година", рекао је Кустурић и навео да је у овој години Хеликоптерски сервис извршио 35 ваздушно-медицинских транспорта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана