Pacijent iz Trebinja transportovan u UKC

Srna
Pacijent iz Trebinja transportovan u UKC

BANjALUKA - Helikopterski servis Republike Srpske transportovao je danas iz Bolnice Trebinje u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske /UKC/ u Banjaluci lice čiji su inicijali K.P. /78/ koje je imalo akutni infarkt srca, radi nastavka liječenja, dalje dijagnostike i koronografije, izjavio je Srni direktor ovog servisa Boban Kusturić.

"Pacijenta smo transportovali rano jutros radi nastavka liječenja. Uz uspješnu koordinaciju svih subjekata koji su učestvovali u zbrinjavanju pacijenta po ranije uspostavljenom sistemu, Helikopterski servis sa članovima službe vazdušno-medicinskog transporta ponosni su na do sada postignute rezultate", rekao je Kusturić.

On je istakao da je Helikopterski servis Republike Srpske na raspolaganju građanima za sve hitne situacije i spreman je za polijetanje u najkraćem roku. "U stalnoj smo pripravnosti i kada je riječ o gašenju požara bilo gdje na ovim prostorima.

Tako smo radili i prethodnih godina", rekao je Kusturić i naveo da je u ovoj godini Helikopterski servis izvršio 35 vazdušno-medicinskih transporta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana