Отворен “Јесењи сајам 2019” у Бањалуци

Срна
Отворен “Јесењи сајам 2019” у Бањалуци

“Јесењи сајам 2019” на којем се представља више од 150 излагача из Републике Српске, ФБиХ, Србије и Македоније отворен је данас у просторијама “Бањалучког велесајма”.


На овогодишњем сајму 23. по реду обједињене су су три међународне сајамске манифестације и то Сајам лова, риболова, екологије и спорта ЛОРИМЕС, Сајам пољопривреде и прехрамбене индустрије АГРОС, те Сајам туризма и угоститељства.

Сајам је отворио Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић , а према његовој оцени, али и општем утиску посјетилаца, богатији је него икада у претходна 22 издања.

У првом реду Ловачки савез Републике Српске са свим регијама и неколико удружења, а затим и Риболовачки савез, туристичке и спортске организације, те многобројни штандови у посредник или непосредној вези са овим гранама, учинили су да сваки квадрат простор Бањалучког велесајма буде попуњен.

У свом обраћању Вишковић је нагласио да је пресрећан што други пут у улози првог човјека Владе може да поздрави овакав скуп.

Предсједник ловачког савеза РС Саво Минић истакао је да ће овогодишњи сајам због богате понуде посјетити око 5.000 ловаца.

- Данашњи сајам лова и учешће Ловачког савеза РС са оваквим трофејима говори да све оно што смо у протекле двије године кроз пројекат “Развој ловства” са Владом РС и Ресорним министарством пољопривреде, шумарства и водоптивреде као средства за развој и унапријеђење ловства унијели у ловиште даје резултате-рекао је Минић.

Цијена улазнице је двије КМ. Сајам ће бити отворен до 16. новембра, а заинтересовани ће моћи да виде понуду на штандовима од 10 до 19 часова, а у суботу до 15 часова.

 

И.Б.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана