Otvoren “Jesenji sajam 2019” u Banjaluci

Srna
Otvoren “Jesenji sajam 2019” u Banjaluci

“Jesenji sajam 2019” na kojem se predstavlja više od 150 izlagača iz Republike Srpske, FBiH, Srbije i Makedonije otvoren je danas u prostorijama “Banjalučkog velesajma”.


Na ovogodišnjem sajmu 23. po redu objedinjene su su tri međunarodne sajamske manifestacije i to Sajam lova, ribolova, ekologije i sporta LORIMES, Sajam poljoprivrede i prehrambene industrije AGROS, te Sajam turizma i ugostiteljstva.

Sajam je otvorio Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković , a prema njegovoj oceni, ali i opštem utisku posjetilaca, bogatiji je nego ikada u prethodna 22 izdanja.

U prvom redu Lovački savez Republike Srpske sa svim regijama i nekoliko udruženja, a zatim i Ribolovački savez, turističke i sportske organizacije, te mnogobrojni štandovi u posrednik ili neposrednoj vezi sa ovim granama, učinili su da svaki kvadrat prostor Banjalučkog velesajma bude popunjen.

U svom obraćanju Višković je naglasio da je presrećan što drugi put u ulozi prvog čovjeka Vlade može da pozdravi ovakav skup.

Predsjednik lovačkog saveza RS Savo Minić istakao je da će ovogodišnji sajam zbog bogate ponude posjetiti oko 5.000 lovaca.

- Današnji sajam lova i učešće Lovačkog saveza RS sa ovakvim trofejima govori da sve ono što smo u protekle dvije godine kroz projekat “Razvoj lovstva” sa Vladom RS i Resornim ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoptivrede kao sredstva za razvoj i unaprijeđenje lovstva unijeli u lovište daje rezultate-rekao je Minić.

Cijena ulaznice je dvije KM. Sajam će biti otvoren do 16. novembra, a zainteresovani će moći da vide ponudu na štandovima od 10 do 19 časova, a u subotu do 15 časova.

 

I.B.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana