Осмочланој повратничкој породици код Горажда изгројела кућа

Срна
Осмочланој повратничкој породици код Горажда изгројела кућа

Горажде - Осмочланој повратничкој породици Божидара Беговића у селу Камен код Горажда, чија је кућа изгорјела у пожару, данас је градоначелник Мухамед Рамовић уручио најнеопходнију помоћ.

Кућа је изгорјела јуче из за сада непознатих разлога, а ова породица, у којој је само запослен Божидарови син Јован, остала је без свега.

Обезбијеђено им је најнеопходније - намирнице, одјећа и обућа, пише “Кликс”.

У тренутку када је букнуо пожар Божидар је радио у малињаку удаљеном стотињак метара од куће. Ватру су примијетиле комшије и позвали ватрогасце, али и прискочили у помоћ, те је ширење ватрене стихије спријечено.

Јован Беговић каже да нико у тренутку када је избио пожар није био у кући, већ у малињаку, будући да се баве малинарством, те да не знају шта је узрок.

Гораждански градоначелник је рекао да ће органи утврдити шта је разлог, да ли су електро-инсталације или нешто друго.

“Ова породица овдје живи, они су повратници, раније смо кућу успјели обновити путем донација, али се десио овај несретни случај”, навео је Рамовић.

Према његовим ријечима, мора се помоћи овој породици у којој је четворо дјеце, од којих се нека још школују.

“Морамо показати да смо уз њих и да им помогнемо колико можемо”, изјавио је Рамовић, те додао да ће у понедјељак надлежна комисија за процјену штете обавити свој дио посла и упутити захтјев вишим нивоима власти за реконструкцију стамбеног објекта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана