Osmočlanoj povratničkoj porodici kod Goražda izgrojela kuća

Srna
Osmočlanoj povratničkoj porodici kod Goražda izgrojela kuća

Goražde - Osmočlanoj povratničkoj porodici Božidara Begovića u selu Kamen kod Goražda, čija je kuća izgorjela u požaru, danas je gradonačelnik Muhamed Ramović uručio najneophodniju pomoć.

Kuća je izgorjela juče iz za sada nepoznatih razloga, a ova porodica, u kojoj je samo zaposlen Božidarovi sin Jovan, ostala je bez svega.

Obezbijeđeno im je najneophodnije - namirnice, odjeća i obuća, piše “Kliks”.

U trenutku kada je buknuo požar Božidar je radio u malinjaku udaljenom stotinjak metara od kuće. Vatru su primijetile komšije i pozvali vatrogasce, ali i priskočili u pomoć, te je širenje vatrene stihije spriječeno.

Jovan Begović kaže da niko u trenutku kada je izbio požar nije bio u kući, već u malinjaku, budući da se bave malinarstvom, te da ne znaju šta je uzrok.

Goraždanski gradonačelnik je rekao da će organi utvrditi šta je razlog, da li su elektro-instalacije ili nešto drugo.

“Ova porodica ovdje živi, oni su povratnici, ranije smo kuću uspjeli obnoviti putem donacija, ali se desio ovaj nesretni slučaj”, naveo je Ramović.

Prema njegovim riječima, mora se pomoći ovoj porodici u kojoj je četvoro djece, od kojih se neka još školuju.

“Moramo pokazati da smo uz njih i da im pomognemo koliko možemo”, izjavio je Ramović, te dodao da će u ponedjeljak nadležna komisija za procjenu štete obaviti svoj dio posla i uputiti zahtjev višim nivoima vlasti za rekonstrukciju stambenog objekta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana