Наставља се сага о продаји имовине “Униса”: “Феромастер” сада нуди 27,7 милиона

Ј. К.
Наставља се сага о продаји имовине “Униса”: “Феромастер” сада нуди 27,7 милиона

ДЕРВЕНТА - Фирма “Феромастер” из Дервенте понудила је у петак највише новца за имовину Фабрике цијеви “Унис” и то 27,7 милиона марака, рекао је “Гласу Српске” стечајни управник “Униса” Драган Даниловић.

Нагласио је да су на лицитацији били присутни и представници трговачког ланца “Фрукта трејд” који су за имовину “Униса” понудили нешто мањи износ новца.

- Не знам шта ће бити даље. Заказао сам одмах сједницу Одбора повјерилаца која ће бити одржана за неких десетак дана. Тада ћемо имати и прецизније информације шта и како даље - рекао је Даниловић.

Подвукао је како се плаши да ће епилог свега бити као и на претходној лицитацији, када трговачки ланац “Фрукта трејд” није уплатио излицитираних 27 милиона марака.

- Док ми чекамо шта ће се десити рачуни нам стижу и трошкови се само нижу, а ми немамо новца за сервисирање тих обавеза - навео је Даниловић.

Проблеми у некадашњем привредном гиганту трајали су годинама. Кроз план финансијског и оперативног реструктурирања фабрике цијеви, који је усвојен 2017. године, требало је да дуговања буду измирена у наредних десет година, али га управа предузећа од почетка није поштовала па је у веома кратком року пропао.

Стечај у том пропалом предузећу отворен је 17. децембра 2019. године, а имовина предузећа процијењена је на више од 40 милиона марака, а одлучено је да се све продаје као цјелина.

На првој лицитацији није било заинтересованих, а друга је пропала јер “Фрукта трејд” није уплатио излицитирани износ, као ни другорангирани “Феромастер” који је тада понудио 27,15 милиона.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана