Nastavlja se saga o prodaji imovine “Unisa”: “Feromaster” sada nudi 27,7 miliona

J. K.
Nastavlja se saga o prodaji imovine “Unisa”: “Feromaster” sada nudi 27,7 miliona

DERVENTA - Firma “Feromaster” iz Dervente ponudila je u petak najviše novca za imovinu Fabrike cijevi “Unis” i to 27,7 miliona maraka, rekao je “Glasu Srpske” stečajni upravnik “Unisa” Dragan Danilović.

Naglasio je da su na licitaciji bili prisutni i predstavnici trgovačkog lanca “Frukta trejd” koji su za imovinu “Unisa” ponudili nešto manji iznos novca.

- Ne znam šta će biti dalje. Zakazao sam odmah sjednicu Odbora povjerilaca koja će biti održana za nekih desetak dana. Tada ćemo imati i preciznije informacije šta i kako dalje - rekao je Danilović.

Podvukao je kako se plaši da će epilog svega biti kao i na prethodnoj licitaciji, kada trgovački lanac “Frukta trejd” nije uplatio izlicitiranih 27 miliona maraka.

- Dok mi čekamo šta će se desiti računi nam stižu i troškovi se samo nižu, a mi nemamo novca za servisiranje tih obaveza - naveo je Danilović.

Problemi u nekadašnjem privrednom gigantu trajali su godinama. Kroz plan finansijskog i operativnog restrukturiranja fabrike cijevi, koji je usvojen 2017. godine, trebalo je da dugovanja budu izmirena u narednih deset godina, ali ga uprava preduzeća od početka nije poštovala pa je u veoma kratkom roku propao.

Stečaj u tom propalom preduzeću otvoren je 17. decembra 2019. godine, a imovina preduzeća procijenjena je na više od 40 miliona maraka, a odlučeno je da se sve prodaje kao cjelina.

Na prvoj licitaciji nije bilo zainteresovanih, a druga je propala jer “Frukta trejd” nije uplatio izlicitirani iznos, kao ni drugorangirani “Feromaster” koji je tada ponudio 27,15 miliona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana