Dodik: Vaskršnji sabor - važan istoriski datum

SRNA
Dodik: Vaskršnji sabor - važan istoriski datum

SANKT PETERBURG- Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je za Srnu da je trenutno primarna tema najavljena rezolucija o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN i da je sva pažnja zvaničnika Republike Srpske i Srbije usmjerena na to, te da će ta dešavanja uticati na termin održavanja Vaskršnjeg sabora.

"Morali smo se posvetiti tome. Predsjednik Aleksandar Vučić već boravi u Njujorku, a i ja sam na putu. Bavimo se tim pitanjem i ukupnim odnosima. Iznenada se pojavila i priča o članstvu samoproglašenog Kosova u Savjetu Evrope", istakao je Dodik u Sankt Peterburgu.

Dodik je naveo da će predložiti predsjedniku Srbije da se spremno reaguje na već završene stvari a ne pretpostavke, i to bez obzira koliko odluke budu loše po Republiku Srpsku i Srbiju.

"Mislim da bi Sabor, koji je za nas veoma važan, morao biti jedan od istorijskh događaja za srpski narod. Mislim da će ovo, što su uradili muslimani u vezi sa rezolucijom i sa članstvom u Savjet Evrope, samo uozbiljiti taj skup", naglasio je Dodik.

On je ukazao da termin održavanja Sabora zavisi od trenutnih okolnosti.

"Kada smo to prvobitno dogovarali, nije bilo ovih pitanja", rekao je Dodik. /kraj/nes/ša/fono/video

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana