Додик: Васкршњи сабор - важан историски датум

СРНА
Додик: Васкршњи сабор - важан историски датум

САНКТ ПЕТЕРБУРГ- Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је за Срну да је тренутно примарна тема најављена резолуција о Сребреници у Генералној скупштини УН и да је сва пажња званичника Републике Српске и Србије усмјерена на то, те да ће та дешавања утицати на термин одржавања Васкршњег сабора.

"Морали смо се посветити томе. Предсједник Александар Вучић већ борави у Њујорку, а и ја сам на путу. Бавимо се тим питањем и укупним односима. Изненада се појавила и прича о чланству самопроглашеног Косова у Савјету Европе", истакао је Додик у Санкт Петербургу.

Додик је навео да ће предложити предсједнику Србије да се спремно реагује на већ завршене ствари а не претпоставке, и то без обзира колико одлуке буду лоше по Републику Српску и Србију.

"Мислим да би Сабор, који је за нас веома важан, морао бити један од историјскх догађаја за српски народ. Мислим да ће ово, што су урадили муслимани у вези са резолуцијом и са чланством у Савјет Европе, само уозбиљити тај скуп", нагласио је Додик.

Он је указао да термин одржавања Сабора зависи од тренутних околности.

"Када смо то првобитно договарали, није било ових питања", рекао је Додик. /крај/нес/ша/фоно/видео

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана