На већини путева несметано одвијање саобраћаја

Срна
На већини путева несметано одвијање саобраћаја

БАЊАЛУКА- На већини путева у Републици Српској и ФБиХ јутрос се вози несметано, по претежно сувим коловозима, али је посједовање зимске опреме и даље законски обавезно, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце данас нису планиране обуставе саобраћаја, а возила се пропуштају наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима.

Обустава саобраћаја поново ће бити на снази од сутра, па све до наредне недјеље, у периоду од 9.00 до 15.00 часова. За то вријеме возила ће бити преусмјеравана на путне правце Кола-Стричићи-Чађавица-Мркоњић Град и Црна Ријека-Јајце-Мркоњић Град.

Због изградње међудржавног моста на ријеци Сави измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала, па се возачима савјетује да буду опрезни и поштују саобраћајну сигнализацију.

Опрезна вожња због радова савјетује се на магистралним путним правцима Руданка-Добој и Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново, те на регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце.

Клизишта су успорила саобраћај на регионалним путевима Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика, Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака, Шековићи-Цапарде, на локалном путу Горња и Доња Пискавица у мјесту Стрике, те на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град.

Када је ријеч о граничним прелазима јутрос нема задржавања, а и даље је из безбједносних разлога обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана