Na većini puteva nesmetano odvijanje saobraćaja

Srna
Na većini puteva nesmetano odvijanje saobraćaja

BANjALUKA- Na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH jutros se vozi nesmetano, po pretežno suvim kolovozima, ali je posjedovanje zimske opreme i dalje zakonski obavezno, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce danas nisu planirane obustave saobraćaja, a vozila se propuštaju naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Obustava saobraćaja ponovo će biti na snazi od sutra, pa sve do naredne nedjelje, u periodu od 9.00 do 15.00 časova. Za to vrijeme vozila će biti preusmjeravana na putne pravce Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Jajce-Mrkonjić Grad.

Zbog izgradnje međudržavnog mosta na rijeci Savi izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, pa se vozačima savjetuje da budu oprezni i poštuju saobraćajnu signalizaciju.

Oprezna vožnja zbog radova savjetuje se na magistralnim putnim pravcima Rudanka-Doboj i Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, te na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce.

Klizišta su usporila saobraćaj na regionalnim putevima Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika, Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka, Šekovići-Caparde, na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica u mjestu Strike, te na lokalnom putu Svodna-Brezici u opštini Novi Grad.

Kada je riječ o graničnim prelazima jutros nema zadržavanja, a i dalje je iz bezbjednosnih razloga obustavljen saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana