Кварцна гријалица и тостер опасност за потрошаче

Срна
Кварцна гријалица и тостер опасност за потрошаче

САРАЈЕВО - На тржишту БиХ пронађени су електрична кварцна гријалица и тостер који спадају у групу несигурних производа јер представљају ризик од опекотина, пожара и струјног удара, па су предузете мјере повлачења с тржишта и враћања од потрошача ових производа.

Потрошачима који их посједују препоручује се да престану да их користе и врате увознику или у трговину малопродаје, гдје су их купили.

Ријеч је о гријалици марке “кумтел”, тип КС-2700, која је произведена у Турској, која је и земља поријекла, а увозник је компанија “Фис” Витез, објавила је Агенција за надзор над тржиштем БиХ.

- Производ је ризичан јер се заштитна решетка може потпуно скинути без употребе алата. Гријалица има механизам који укључује/искључује гријаче када се гријалица усправи или обори, те укључивање ради иако ниједан гријач претходно није видљиво усијан.

Упутство за употребу није написано на службеним језицима у БиХ - наведено је у саопштењу.

Тостер “зилан” типа ЗЛН7628, произведен у Турској која је и земља његовог поријекла, а чији је увозник фирма “Дигиталис” из Новог Травника, нема адекватну изолацију, што представља опасност од струјног удара.

- Због коришћених изолационих материјала неодговарајућих карактеристика при високој температури може доћи до ломљења кућишта, чиме постају доступни дијелови под напоном - навели су из агенције.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана