Катић: Сувенир треба да промовише општину, град и Српску

Срна
Катић: Сувенир треба да промовише општину, град и Српску

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Општина Источно Ново Сарајево расписала је јавни позив за достављање идејних рјешења за изглед сувенира ове локалне заједнице.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић рекао је Срни да је циљ израде идејних рјешења и крајњег производа – сувенира промоција општине, града Источно Сарајево и Републике Српске, односно производа који ће представљати овај крај и његове љепоте.

"Расписали смо јавни позив како би они који долазе у посјету општини понијели успомену на заједницу која се из дана у дан развија, расте и полако, али сигурно корача ка титули најпожељнијег мјеста за живот у земљи", истакао је Катић.

Најбоља идејна рјешења за сувенире биће новчано награђена.

Катић је нагласио да ће сувенир бити у понуди уз сувенире из спортског друштва "Славија" и представљати дио понуде за туристе.

Према његовим ријечима, критеријуми су да сувенир треба да представља неки од мотива везаних за општину и источни дио Републике Српске природу, споменике, пејзаж, грађевине, да није увредљивог садржаја по било ком основу.

Он каже да сувенир може бити у облику оловке, шоље, беџа, магнета, разгледнице, мини-огледала, флаше, чаше, упаљача, привјеска, чутурице, даске за резање или по виђењу и приједлогу аутора.

Катић је навео да се пријаве могу поднијети до 14. септембра на мејл инФо@опстинаинс.нет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана