Katić: Suvenir treba da promoviše opštinu, grad i Srpsku

Srna
Katić: Suvenir treba da promoviše opštinu, grad i Srpsku

ISTOČNO SARAJEVO - Opština Istočno Novo Sarajevo raspisala je javni poziv za dostavljanje idejnih rješenja za izgled suvenira ove lokalne zajednice.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić rekao je Srni da je cilj izrade idejnih rješenja i krajnjeg proizvoda – suvenira promocija opštine, grada Istočno Sarajevo i Republike Srpske, odnosno proizvoda koji će predstavljati ovaj kraj i njegove ljepote.

"Raspisali smo javni poziv kako bi oni koji dolaze u posjetu opštini ponijeli uspomenu na zajednicu koja se iz dana u dan razvija, raste i polako, ali sigurno korača ka tituli najpoželjnijeg mjesta za život u zemlji", istakao je Katić.

Najbolja idejna rješenja za suvenire biće novčano nagrađena.

Katić je naglasio da će suvenir biti u ponudi uz suvenire iz sportskog društva "Slavija" i predstavljati dio ponude za turiste.

Prema njegovim riječima, kriterijumi su da suvenir treba da predstavlja neki od motiva vezanih za opštinu i istočni dio Republike Srpske prirodu, spomenike, pejzaž, građevine, da nije uvredljivog sadržaja po bilo kom osnovu.

On kaže da suvenir može biti u obliku olovke, šolje, bedža, magneta, razglednice, mini-ogledala, flaše, čaše, upaljača, privjeska, čuturice, daske za rezanje ili po viđenju i prijedlogu autora.

Katić je naveo da se prijave mogu podnijeti do 14. septembra na mejl [email protected].

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana