“Капетан Миша” истакнутим ствараоцима

А. Ј. Р.
“Капетан Миша” истакнутим ствараоцима

БАЊАЛУКА - Свечаност поводом додјеле престижних награда “Капетан Миша Анастасијевић” биће одржана сутра у бањалучком Банском двору Културном центру, а међу 20 одабраних добитника су предсједник РС Милорад Додик, потпредсједник Владе и министар финансија Србије Синиша Мали, те главна и одговорна уредница “Гласа Српске” Борјана Радмановић Петровић.

Додјела награда најбољим актерима привредног, политичког и друштвеног стваралаштва у Српској биће уприличена на свечаности под називом “Пут ка врху - од Капетана Мише до Николе Тесле”, а у организацији “Медиа Инвента”, те универзитета у Бањалуци, Источном Сарајеву, Новом Саду и Београду.

Покровитељ манифестације су привредне коморе Србије и Српске, док је партнер у реализацији “Бањалука колеџ”.

Међу овогодишњим лауреатима, према најави организатора, су и министарка финансија РС Зора Видовић, градоначелници Градишке и  Добоја Зоран Аџић и Борис Јеринић, као и директор “Вода Српске” Мирослав Миловановић. Ова престижна награда биће уручена и професорици Шумарског факултета у Бањалуци Маријани Каповић Соломун, професорици Милијани Окиљ из Републичког завода за заштиту културно-историјског и природног насљеђа, предсједнику Подручне привредне коморе Бањалука Горану Рачићу, директору Завода за запошљавање РС Мирославу Вујичићу, амбасадору Мађарске у БиХ Кристијану Поши, директору компаније “Санино” из Дервенте Радовану Пазуревићу, затим власнику предузећа “МГ Минд” Младену Милановићу, Небојши Рисовићу из компаније “Тропик”, докторицама Сњежани Новаковић Бурсаћ и Весни Новаковић, те представницима предузећа “ИРМ-Бор” Зворник и “Металекс” Прњавор.

Награда “Капетан Миша Анастасијевић” се с циљем афирмације привредног и друштвеног стваралаштва додјељује од 2000. године у склопу пројекта “Пут ка врху” у Србији, а 2016. године пројекат се “прелио” и у Српску.

Коме ће припасти награда, одредио је стручни жири у чијем су овогодишњем саставу били професори Радован Пејановић, Ненад Новаковић и Миливоје Унковић, те директор “Медиа Инвента” Владо Маркановић и новинар и публициста Мирјана Кусмук.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана