“Kapetan Miša” istaknutim stvaraocima

A. J. R.
“Kapetan Miša” istaknutim stvaraocima

BANjALUKA - Svečanost povodom dodjele prestižnih nagrada “Kapetan Miša Anastasijević” biće održana sutra u banjalučkom Banskom dvoru Kulturnom centru, a među 20 odabranih dobitnika su predsjednik RS Milorad Dodik, potpredsjednik Vlade i ministar finansija Srbije Siniša Mali, te glavna i odgovorna urednica “Glasa Srpske” Borjana Radmanović Petrović.

Dodjela nagrada najboljim akterima privrednog, političkog i društvenog stvaralaštva u Srpskoj biće upriličena na svečanosti pod nazivom “Put ka vrhu - od Kapetana Miše do Nikole Tesle”, a u organizaciji “Media Inventa”, te univerziteta u Banjaluci, Istočnom Sarajevu, Novom Sadu i Beogradu.

Pokrovitelj manifestacije su privredne komore Srbije i Srpske, dok je partner u realizaciji “Banjaluka koledž”.

Među ovogodišnjim laureatima, prema najavi organizatora, su i ministarka finansija RS Zora Vidović, gradonačelnici Gradiške i  Doboja Zoran Adžić i Boris Jerinić, kao i direktor “Voda Srpske” Miroslav Milovanović. Ova prestižna nagrada biće uručena i profesorici Šumarskog fakulteta u Banjaluci Marijani Kapović Solomun, profesorici Milijani Okilj iz Republičkog zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa, predsjedniku Područne privredne komore Banjaluka Goranu Račiću, direktoru Zavoda za zapošljavanje RS Miroslavu Vujičiću, ambasadoru Mađarske u BiH Kristijanu Poši, direktoru kompanije “Sanino” iz Dervente Radovanu Pazureviću, zatim vlasniku preduzeća “MG Mind” Mladenu Milanoviću, Nebojši Risoviću iz kompanije “Tropik”, doktoricama Snježani Novaković Bursać i Vesni Novaković, te predstavnicima preduzeća “IRM-Bor” Zvornik i “Metaleks” Prnjavor.

Nagrada “Kapetan Miša Anastasijević” se s ciljem afirmacije privrednog i društvenog stvaralaštva dodjeljuje od 2000. godine u sklopu projekta “Put ka vrhu” u Srbiji, a 2016. godine projekat se “prelio” i u Srpsku.

Kome će pripasti nagrada, odredio je stručni žiri u čijem su ovogodišnjem sastavu bili profesori Radovan Pejanović, Nenad Novaković i Milivoje Unković, te direktor “Media Inventa” Vlado Markanović i novinar i publicista Mirjana Kusmuk.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana