Изабране најбоље фотографије конкурса “Трагом душе”

Срна

БАЊАЛУКА - На фото-конкурсу у организацији Викимедијине заједнице Републике Српске прво мјесто у категорији природна добра заузела је фотографија “Национални парк Сутјеска” Владимира Тадића, а у категорији непокретна културно-историјска добра Српске фотографија “Арсланагића мост” Саше Кнежића.

Друго мјесто у категорији природна добра заузела је фотографија “Парк природе Мајевица” аутора Јовице Панића, а треће “Водоток и приобаље ријеке Врбас у градском подручју” аутора Предрага Божића.

Друго мјесто у категорији непокретна културно-историјска добра освојила је фотографија “Тврђава Градина у Добоју” аутора Гордане Игњатић, а треће фотографија “Требиње - просторна културно-историјска цјелина” аутора Горице Петровић.

На фото-конкурсу “Трагом душе 2019”, који је био оторен од 1. августа до 30. септембра, пристигло је више од 2.000 фотографија заштићених природних и културних добара која се налазе на територији Републике Српске.

Неке од фотографија пристиглих на конкурс представљене су вечерас у Бањалуци, а побједницима су уручене награде.

Предсједник Викимедијине заједнице Републике Српске Бојана Подгорица рекла је Срни да је вечерашња изложба резултат двомјесечног прикупљања фотографија у оквиру фото-конкурса о темама природног и културно-историјског наслијеђа Републике Српске.

“На изложби је представљено 20 најљепших фотографија, од више од 2.000 пристиглих на конкурс из категорија природна добра и непокретна културно-историјска добра. Све фотографије представљају праву драгоцјеност, јер су објављене под слободном лиценцом уз сагласност аутора”, навела је Подгорица.

Она је додала да ће те фотографије послужити за илустровање Викимедијиних пројеката, које ће бити доступне и на “Википедији”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана