Izabrane najbolje fotografije konkursa “Tragom duše”

Srna

BANjALUKA - Na foto-konkursu u organizaciji Vikimedijine zajednice Republike Srpske prvo mjesto u kategoriji prirodna dobra zauzela je fotografija “Nacionalni park Sutjeska” Vladimira Tadića, a u kategoriji nepokretna kulturno-istorijska dobra Srpske fotografija “Arslanagića most” Saše Knežića.

Drugo mjesto u kategoriji prirodna dobra zauzela je fotografija “Park prirode Majevica” autora Jovice Panića, a treće “Vodotok i priobalje rijeke Vrbas u gradskom području” autora Predraga Božića.

Drugo mjesto u kategoriji nepokretna kulturno-istorijska dobra osvojila je fotografija “Tvrđava Gradina u Doboju” autora Gordane Ignjatić, a treće fotografija “Trebinje - prostorna kulturno-istorijska cjelina” autora Gorice Petrović.

Na foto-konkursu “Tragom duše 2019”, koji je bio otoren od 1. avgusta do 30. septembra, pristiglo je više od 2.000 fotografija zaštićenih prirodnih i kulturnih dobara koja se nalaze na teritoriji Republike Srpske.

Neke od fotografija pristiglih na konkurs predstavljene su večeras u Banjaluci, a pobjednicima su uručene nagrade.

Predsjednik Vikimedijine zajednice Republike Srpske Bojana Podgorica rekla je Srni da je večerašnja izložba rezultat dvomjesečnog prikupljanja fotografija u okviru foto-konkursa o temama prirodnog i kulturno-istorijskog naslijeđa Republike Srpske.

“Na izložbi je predstavljeno 20 najljepših fotografija, od više od 2.000 pristiglih na konkurs iz kategorija prirodna dobra i nepokretna kulturno-istorijska dobra. Sve fotografije predstavljaju pravu dragocjenost, jer su objavljene pod slobodnom licencom uz saglasnost autora”, navela je Podgorica.

Ona je dodala da će te fotografije poslužiti za ilustrovanje Vikimedijinih projekata, koje će biti dostupne i na “Vikipediji”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana