Хуманисти прикупили 58.000 КМ за Фочака: Немања чека операцију на ВМА

Срна
Хуманисти прикупили 58.000 КМ за Фочака: Немања чека операцију на ВМА

ФОЧА - Млади Фочак Немања Старовић, за чије лијечење се у Фочи и Невесињу прикупља помоћ, стигао је јуче у Београд на Војно-медицинску академију, гдје га ускоро очекује тешка операција вратног пршљена.

Немања и његова мајка Бранкица Томовић захвалили су Фочацима и Невесињцима на великој подршци, као и свим људима доброг срца који помажу у његовом лијечењу. 

За Немању су организоване бројне акције, а новац се прикупља и у кутијама које су постављене у Фочи и Невесињу. На рачун његове мајке до 19. октобра уплаћено је укупно 58.219 КМ. 

Немања је потпуно непокретан од маја прошле године, када се повриједио на Црногорском приморју. Кичмена мождина му је била готово прекинута и повреда је била такве природе да љекари нису давали много шансе да ће преживјети.

Данас је потпуно непокретан, а љекари су успјели да му дјелимично оспособе десну руку да може самостално да управља инвалидским колицима. Сваким даном осјећа све јаче болове, али не губи наду да ће успјети да се опорави. 

На ВМА га очекује веома тешка операција замјене плочица и шарафа којима је кичма фиксирана, да би биле спријечене даље компликације, а након тога би требало да почне процес рехабилитације у некој од већих клиника у иностранству, за шта је потребно обезбиједити новац.

Рачун за уплату помоћи: Уникредит банка, Бранкица Томовић, трансакциони рачун: 5514802542860755

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана