Humanisti prikupili 58.000 KM za Fočaka: Nemanja čeka operaciju na VMA

Srna
Humanisti prikupili 58.000 KM za Fočaka: Nemanja čeka operaciju na VMA

FOČA - Mladi Fočak Nemanja Starović, za čije liječenje se u Foči i Nevesinju prikuplja pomoć, stigao je juče u Beograd na Vojno-medicinsku akademiju, gdje ga uskoro očekuje teška operacija vratnog pršljena.

Nemanja i njegova majka Brankica Tomović zahvalili su Fočacima i Nevesinjcima na velikoj podršci, kao i svim ljudima dobrog srca koji pomažu u njegovom liječenju. 

Za Nemanju su organizovane brojne akcije, a novac se prikuplja i u kutijama koje su postavljene u Foči i Nevesinju. Na račun njegove majke do 19. oktobra uplaćeno je ukupno 58.219 KM. 

Nemanja je potpuno nepokretan od maja prošle godine, kada se povrijedio na Crnogorskom primorju. Kičmena moždina mu je bila gotovo prekinuta i povreda je bila takve prirode da ljekari nisu davali mnogo šanse da će preživjeti.

Danas je potpuno nepokretan, a ljekari su uspjeli da mu djelimično osposobe desnu ruku da može samostalno da upravlja invalidskim kolicima. Svakim danom osjeća sve jače bolove, ali ne gubi nadu da će uspjeti da se oporavi. 

Na VMA ga očekuje veoma teška operacija zamjene pločica i šarafa kojima je kičma fiksirana, da bi bile spriječene dalje komplikacije, a nakon toga bi trebalo da počne proces rehabilitacije u nekoj od većih klinika u inostranstvu, za šta je potrebno obezbijediti novac.

Račun za uplatu pomoći: Unikredit banka, Brankica Tomović, transakcioni račun: 5514802542860755

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana