Град донирао информатичку опрему школи у Омарској

Срна
Foto: Срна

ПРИЈЕДОР - Град Приједор донирао је данас Основној школи (ОШ) "Вук Караџић" у Омарској 14 рачунара и три пројектора за опремање информатичког кабинета.

Начелник Одјељења за друштвене дјелатности града Приједора Моња Касаловић рекла је да је град ове године помогао велики број основних школа.

Путем пројекта Инклузивне школе град сваке године са 20.000 КМ помаже основне школе интерним поправкама или опремањем кабинета.

"Град Приједор је финансијски подржао и набавку пећи у подручном одјељењу ове школе у Горњем Петровом Гају", рекла је Касаловићева новинарима у Омарској.

Она је додала да је укупан износ за образовање у буџету града за ову годину био око 900.000 КМ, а да ће у наредној години то бити више од милион марака, гдје се за стипендије предвиђа рекордних 800.000 КМ.

Директор школе Бобан Берић рекао је да су до сада имали застарјелу опрему у информатичком кабинету, а да ова донација од града пуно значи у самој настави и ученицима и наставницима.

"Од града смо добили и пројекторе који ће нам користити у настави, не само за кабинет информатике већ и учитељима и наставницима у њиховим предавањима", додао је Берић.

Он је навео да школа има 307 ученика у централном објекту и подручним одјељењима Средња Ламовита, Јелићка, Горњи Петров Гај, Нишевићи и Градина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана