Grad donirao informatičku opremu školi u Omarskoj

Srna
Foto: Srna

PRIJEDOR - Grad Prijedor donirao je danas Osnovnoj školi (OŠ) "Vuk Karadžić" u Omarskoj 14 računara i tri projektora za opremanje informatičkog kabineta.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Prijedora Monja Kasalović rekla je da je grad ove godine pomogao veliki broj osnovnih škola.

Putem projekta Inkluzivne škole grad svake godine sa 20.000 KM pomaže osnovne škole internim popravkama ili opremanjem kabineta.

"Grad Prijedor je finansijski podržao i nabavku peći u područnom odjeljenju ove škole u Gornjem Petrovom Gaju", rekla je Kasalovićeva novinarima u Omarskoj.

Ona je dodala da je ukupan iznos za obrazovanje u budžetu grada za ovu godinu bio oko 900.000 KM, a da će u narednoj godini to biti više od milion maraka, gdje se za stipendije predviđa rekordnih 800.000 KM.

Direktor škole Boban Berić rekao je da su do sada imali zastarjelu opremu u informatičkom kabinetu, a da ova donacija od grada puno znači u samoj nastavi i učenicima i nastavnicima.

"Od grada smo dobili i projektore koji će nam koristiti u nastavi, ne samo za kabinet informatike već i učiteljima i nastavnicima u njihovim predavanjima", dodao je Berić.

On je naveo da škola ima 307 učenika u centralnom objektu i područnim odjeljenjima Srednja Lamovita, Jelićka, Gornji Petrov Gaj, Niševići i Gradina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana