“Глас Српске” обрадовао госте са Косова и Метохије: Дјеци на поклон стотине сликовница

М. Л.
“Глас Српске” обрадовао госте са Косова и Метохије: Дјеци на поклон стотине сликовница

БАЊАЛУКА - Дјеци и младима са потешкоћама у развоју који су допутовали у Републику Српску дневни лист РС “Глас Српске” поклонио је стотине сликовница.

Предсједник Одбора за помоћ Србима Косова и Метохије Милорад Арлов рекао је да је ове године настављен пројекат “Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске”, те да је у Српску допутовало 400 дјеце с Космета.

- У пратњи родитеља стигло је 25 дјеце и младих с потешкоћама у развоју и њима је преко Одбора “Глас” уручио неколико стотина сликовница на дочеку у Брчком - казао је Арлов. Додао је да је ријеч о члановима тамошњег Удружења “Подржи ме” из Косовске Митровице.

Арлов је на дочеку гостију с Космета истакао да су Српске породице са Косова и Метохије послале највредније што имају, своју дјецу, те да их ми као домаћини сигурно нећемо разочарати.

- Захвалан сам свим општинама које су подржале пројекат, а ове године први пут малишане са Космета угостиле су општине Милићи, Пелагићево и Језеро, док су за идућу годину своје учешће у пројекту најавили српска заједница Мостар и општина Сребреница - рекао је Арлов.

Дочек је протеклог викенда приређен у свим локалним заједницама које су братски дочекале дјецу с Космета. Мисија овог пројекта је да дјеца са Косова и Метохије нађу на стотине пријатеља у Српској за цијели живот.

Пројекат “Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске” од 2012. године организује Одбор за помоћ Косову и Метохији.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана