“Glas Srpske” obradovao goste sa Kosova i Metohije: Djeci na poklon stotine slikovnica

M. L.
“Glas Srpske” obradovao goste sa Kosova i Metohije: Djeci na poklon stotine slikovnica

BANjALUKA - Djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju koji su doputovali u Republiku Srpsku dnevni list RS “Glas Srpske” poklonio je stotine slikovnica.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije Milorad Arlov rekao je da je ove godine nastavljen projekat “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”, te da je u Srpsku doputovalo 400 djece s Kosmeta.

- U pratnji roditelja stiglo je 25 djece i mladih s poteškoćama u razvoju i njima je preko Odbora “Glas” uručio nekoliko stotina slikovnica na dočeku u Brčkom - kazao je Arlov. Dodao je da je riječ o članovima tamošnjeg Udruženja “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice.

Arlov je na dočeku gostiju s Kosmeta istakao da su Srpske porodice sa Kosova i Metohije poslale najvrednije što imaju, svoju djecu, te da ih mi kao domaćini sigurno nećemo razočarati.

- Zahvalan sam svim opštinama koje su podržale projekat, a ove godine prvi put mališane sa Kosmeta ugostile su opštine Milići, Pelagićevo i Jezero, dok su za iduću godinu svoje učešće u projektu najavili srpska zajednica Mostar i opština Srebrenica - rekao je Arlov.

Doček je proteklog vikenda priređen u svim lokalnim zajednicama koje su bratski dočekale djecu s Kosmeta. Misija ovog projekta je da djeca sa Kosova i Metohije nađu na stotine prijatelja u Srpskoj za cijeli život.

Projekat “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske” od 2012. godine organizuje Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana