Епископ Сергије: Вакцина не може човјека учинити бесмртним

Срна
Епископ Сергије: Вакцина не може човјека учинити бесмртним

ДРВАР - Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки и рмањски Сергије рекао је да вакцина може спасити човјека од вируса корона, али га не може учинити бесмртним.

“Када би наука омогућила да вирус нестане сутра, човјек би и даље остао смртно биће. Свједоци смо да наука може много, али њен суштински домет јесте и остаће недовољан да човјек постане трајно биће, да никада не умре. Наука не може надвладати смрт, јер побједа смрти јесте једино у власти бесмртног, онога који је разорио адска врата, који је смрћу смрт уништио”, појаснио је владика Сергије.

Он је навео да је вирус корона дошао међу људе, да ли по Божијем промислу или његовом допуштењу, да их пробуди из духовног мртвила, да подсјети човјека на властиту смртност.

Према његовим ријечима, узалуд су ријечи и Божије Светих отаца кад човјек и даље мисли да с њим све почиње и све се завршава.

“Вакцина ће нас, можда, избавити од корона вируса, али нас неће учинити бесмртнима. Са или без вакцине ми ћемо умријети, али се наша духовна опасност огледа у томе да Бога замијенимо човјеком, спасење вакцином, светитеља љекаром... Већи нам амбис не треба”, нагласио је владика Сергије.

Он је поручио да хришћани 21. вијека треба да живе у љубави, без страха, са поуздањем у Господа, у којег вјерују и којем вјерују, јер је само такав живот вриједан живљења.

“Не будимо робови страха! Скинимо окове сумње, опашимо се вјером и добрим дјелима, како бисмо Христа дочекали у дворима наших срца, да нас позна и да га познамо”, поручио је владика Сергије, те додао како се треба радовати Васкрслом Христу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана