Episkop Sergije: Vakcina ne može čovjeka učiniti besmrtnim

Srna
Episkop Sergije: Vakcina ne može čovjeka učiniti besmrtnim

DRVAR - Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački i rmanjski Sergije rekao je da vakcina može spasiti čovjeka od virusa korona, ali ga ne može učiniti besmrtnim.

“Kada bi nauka omogućila da virus nestane sutra, čovjek bi i dalje ostao smrtno biće. Svjedoci smo da nauka može mnogo, ali njen suštinski domet jeste i ostaće nedovoljan da čovjek postane trajno biće, da nikada ne umre. Nauka ne može nadvladati smrt, jer pobjeda smrti jeste jedino u vlasti besmrtnog, onoga koji je razorio adska vrata, koji je smrću smrt uništio”, pojasnio je vladika Sergije.

On je naveo da je virus korona došao među ljude, da li po Božijem promislu ili njegovom dopuštenju, da ih probudi iz duhovnog mrtvila, da podsjeti čovjeka na vlastitu smrtnost.

Prema njegovim riječima, uzalud su riječi i Božije Svetih otaca kad čovjek i dalje misli da s njim sve počinje i sve se završava.

“Vakcina će nas, možda, izbaviti od korona virusa, ali nas neće učiniti besmrtnima. Sa ili bez vakcine mi ćemo umrijeti, ali se naša duhovna opasnost ogleda u tome da Boga zamijenimo čovjekom, spasenje vakcinom, svetitelja ljekarom... Veći nam ambis ne treba”, naglasio je vladika Sergije.

On je poručio da hrišćani 21. vijeka treba da žive u ljubavi, bez straha, sa pouzdanjem u Gospoda, u kojeg vjeruju i kojem vjeruju, jer je samo takav život vrijedan življenja.

“Ne budimo robovi straha! Skinimo okove sumnje, opašimo se vjerom i dobrim djelima, kako bismo Hrista dočekali u dvorima naših srca, da nas pozna i da ga poznamo”, poručio je vladika Sergije, te dodao kako se treba radovati Vaskrslom Hristu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana