Економска школа у Добоју најавила формирање Грчког културног центра

Срна
Foto: Срна

ДОБОЈ- Економска школа у Добоју основаће Грчки културни центар који ће дјеловати у склопу школе, с циљем повезивања српског и грчког народа, најавила је данас директор ове школе Тијана Васиљевић Стокић.

"Идеја је да кроз образовање повежемо два народа која имају дубоку традицију и историју заједништва", рекла је Стокићева током прославе 65 година од оснивања Економске школе.

Стокићева је истакла да ће један кабинет бити преуређен за Грчки културни центар у којем ће се, осим изучавања грчког језика, културе и историје, одржавати одговарајући скупови посвећени грчкој умјетности.

Свечаности су присуствовали амбасадор Грчке у БиХ Димитриос Папандреу, помоћник министра за европске интеграције и међународну сарадњу Српске Немања Ковачевић и посланик из Добоја у Представничком дому парламента БиХ Сања Вулић.

Папандреу је рекао да је током данашње посјете Економској школи било ријечи о унапређењу сарадње, организовању књижевних вечери, размјене ученика, и најавио да ће за потребе Грчког кутка бити донирана одговарајућа литература.

Он је захвалио добојској заједници на исказаном интересовању према Грчкој.

Ковачевић је истакао да је Министарство за европске интеграције и међународну сарадњу заинтересовано да подржи сваки пројекат који има за циљ унапређење међународне сарадње, у овом случају размјене култура српског и грчког народа, и похвалио иницијативу руководства Економске школе.

Вулићева је поручила да ће Градска управа Добоја сигурно подржати и помоћи да се овај пројекат реализује, те као циљ града навела да се чувају и његују односи са Грцима као братским народом.

"Наша жеља и амбиција је да Грчки кутак прерасте у модеран центар у којем ће се сви окупљати", рекла је Вулићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана