Ћурић: Тек ће испливати проблеми због одгађања избора

Срна
Foto: Архива

ТРЕБИЊЕ - Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је Срни да ће због одлуке Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ о одгађању локалних избора за 15. новембар проблеми тек испливати на видјело, а највећи међу њима биће усвајање буџета за 2021. годину.

Ћурић је навео да није случајно у закону дефинисано када се могу одржавати избори, те зашто се могу пролонгирати и до ког датума.

“Сви смо свједоци да то једноставно није уважено, и ево сада градови и општине имају проблеме и имаћемо их у наредном периоду када истекну мандати”, истакао је Ћурић.

Он је нагласио да ће Градска управа Требиње урадити све да грађани не трпе.

“Буџет је нешто што у редовној процедури управо у том периоду треба да се усвоји за наредну годину и ми једноставно уз консултацију са надлежним министарством ћемо процијенити шта урадити у наредном периоду”, рекао је Ћурић.

Он је навео да ће у случају да дође до већих проблема са буџетом за наредну годину због одлуке ЦИК-а сагледати сва могућа рјешења.

“Не би први пут било, не само у Требињу, него и у осталим локалним заједницама, да се иде у привремено финансирање, али се надам да неће доћи до тога”, рекао је Ћурић.

Он је поновио да је одлука ЦИК-а о помјерању избора сама за собом повукла низ проблема.

“Када је ријеч о епидемиолошкој ситуацији сада видимо да је у периоду иза нас било погодније да се избори одрже. Сада нема назад, али и даље је приоритет здравље људи”, рекао је Ћурић. /крај/мно/дад




 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана