Ćurić: Tek će isplivati problemi zbog odgađanja izbora

Srna
Foto: Arhiva

TREBINjE - Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je Srni da će zbog odluke Centralne izborne komisije (CIK) BiH o odgađanju lokalnih izbora za 15. novembar problemi tek isplivati na vidjelo, a najveći među njima biće usvajanje budžeta za 2021. godinu.

Ćurić je naveo da nije slučajno u zakonu definisano kada se mogu održavati izbori, te zašto se mogu prolongirati i do kog datuma.

“Svi smo svjedoci da to jednostavno nije uvaženo, i evo sada gradovi i opštine imaju probleme i imaćemo ih u narednom periodu kada isteknu mandati”, istakao je Ćurić.

On je naglasio da će Gradska uprava Trebinje uraditi sve da građani ne trpe.

“Budžet je nešto što u redovnoj proceduri upravo u tom periodu treba da se usvoji za narednu godinu i mi jednostavno uz konsultaciju sa nadležnim ministarstvom ćemo procijeniti šta uraditi u narednom periodu”, rekao je Ćurić.

On je naveo da će u slučaju da dođe do većih problema sa budžetom za narednu godinu zbog odluke CIK-a sagledati sva moguća rješenja.

“Ne bi prvi put bilo, ne samo u Trebinju, nego i u ostalim lokalnim zajednicama, da se ide u privremeno finansiranje, ali se nadam da neće doći do toga”, rekao je Ćurić.

On je ponovio da je odluka CIK-a o pomjeranju izbora sama za sobom povukla niz problema.

“Kada je riječ o epidemiološkoj situaciji sada vidimo da je u periodu iza nas bilo pogodnije da se izbori održe. Sada nema nazad, ali i dalje je prioritet zdravlje ljudi”, rekao je Ćurić. /kraj/mno/dad
 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana