Цјелокупно друштво мора се посветити породици

Srna
Foto: arhiva

ДОБОЈ - Вишечланим породицама са подручја Добоја данас су уручени пригодни поклони поводом Међународног дана породице, а то је била прилика и да се истакне значај породице и потреба да јој се цјелокупно друштво посвети.



Поклоне су уручили помоћник министра за породицу Републике Српске Босиљка Бошњак и представници Удружења родитеља са четворо и више дјеце "Четири плус" Републике Српске.

Бошњакова је рекла новинарима да су у Добоју, у координацији са локалном управом, одлучили да се упознају о проблемима вишечланих породица и уруче им хигијенске и прехрамбене пакете.

Предсједник Удружења Миладин Готовац рекао је да су вишечлане породице најосјетљивији дио друштва и да су нарочито осјетљиве на недавна поскупљења, те је позвао надлежне да им се посвете, између осталог, усвајањем закона о правима мајке и дјетета чија реализација захтијева издвајања од 250.000.000 КМ.

"Сви се слажемо да је породица основна ћелија друштва. Цјелокупно друштво мора се посветити породици", нагласио је Готовац.

Он је навео да је ова манифестација идеална прилика да се укаже на значај породице и изразио задовољство што се Међународни дан породице обиљежава у многим локалним заједницама у Српској.

Весна Предојевић, мајка четворо дјеце, узраста од 17 мјесеци до седам година, која живи као подстанар у Добоју, каже да највише средстава издваја за куповину млијека и пелена.

У свеопштем поскупљењу највише су је погодиле цијене хљеба, млијека и пелена, који су и највећи мјесечни издатак.

Свјетлана Белић, мајка четворо дјеце, од којих два пунољетна, а два похађају седми разред основне школе, такође као највеће издатке наводи трошкове за храну, одјећу, те школску опрему.

Она каже да је због поскупљења морала да се одрекне бројних намирница, између осталог квалитетније павлаке, те одређених врста воћа и поврћа.

Ресорно министарство већ двије године реализује кампању "Потпуна подршка породици" и да, поводом Међународног дана породице, током ове седмице посјећују локалне заједнице широм Српске.

Поклони су уручени у великој сали хотела "Интегра". 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана