Cjelokupno društvo mora se posvetiti porodici

Srna
Foto: arhiva

DOBOJ - Višečlanim porodicama sa područja Doboja danas su uručeni prigodni pokloni povodom Međunarodnog dana porodice, a to je bila prilika i da se istakne značaj porodice i potreba da joj se cjelokupno društvo posveti.



Poklone su uručili pomoćnik ministra za porodicu Republike Srpske Bosiljka Bošnjak i predstavnici Udruženja roditelja sa četvoro i više djece "Četiri plus" Republike Srpske.

Bošnjakova je rekla novinarima da su u Doboju, u koordinaciji sa lokalnom upravom, odlučili da se upoznaju o problemima višečlanih porodica i uruče im higijenske i prehrambene pakete.

Predsjednik Udruženja Miladin Gotovac rekao je da su višečlane porodice najosjetljiviji dio društva i da su naročito osjetljive na nedavna poskupljenja, te je pozvao nadležne da im se posvete, između ostalog, usvajanjem zakona o pravima majke i djeteta čija realizacija zahtijeva izdvajanja od 250.000.000 KM.

"Svi se slažemo da je porodica osnovna ćelija društva. Cjelokupno društvo mora se posvetiti porodici", naglasio je Gotovac.

On je naveo da je ova manifestacija idealna prilika da se ukaže na značaj porodice i izrazio zadovoljstvo što se Međunarodni dan porodice obilježava u mnogim lokalnim zajednicama u Srpskoj.

Vesna Predojević, majka četvoro djece, uzrasta od 17 mjeseci do sedam godina, koja živi kao podstanar u Doboju, kaže da najviše sredstava izdvaja za kupovinu mlijeka i pelena.

U sveopštem poskupljenju najviše su je pogodile cijene hljeba, mlijeka i pelena, koji su i najveći mjesečni izdatak.

Svjetlana Belić, majka četvoro djece, od kojih dva punoljetna, a dva pohađaju sedmi razred osnovne škole, takođe kao najveće izdatke navodi troškove za hranu, odjeću, te školsku opremu.

Ona kaže da je zbog poskupljenja morala da se odrekne brojnih namirnica, između ostalog kvalitetnije pavlake, te određenih vrsta voća i povrća.

Resorno ministarstvo već dvije godine realizuje kampanju "Potpuna podrška porodici" i da, povodom Međunarodnog dana porodice, tokom ove sedmice posjećuju lokalne zajednice širom Srpske.

Pokloni su uručeni u velikoj sali hotela "Integra". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana