Бјелица: Сарадња локалних власти са владом неопходна и пријеко потребна

Srna
Бјелица: Сарадња локалних власти са владом неопходна и пријеко потребна

СОКОЛАЦ - Потпредсједник СДС-а Милован Бјелица изјавио је да је предсједник Странке демократске Српске Семберија /СДСС/ Мићо Мићић дао значајан допринос развоју Бијељине и да очекује да ће за вријеме новог мандата, ако га освоји, успјети да реализује пројекте који су дугорочно важни за грађане Семберије.

Бјелица је у изјави Срни истакао да је Мићић искусан политичар који је дуго година био на значајним позицијама.

Он је подсјетио да у руководству СДС-а Мићић није наишао на подршку због договора о сарадњи Градског одбора СДС-а и СНСД-а. Бјелица каже да Мићић сада има значајну подршку других странака и удружења и већ је кренуо у кампању у оквиру које очекује побједу у Бијељини.

Према његовим ријечима, велики број његових партијских пријатеља је кренуо са њим.

"Они су процијенили да без сарадње са Владом Републике Српске не могу све своје планове и пројекте реализовати, па су са Мићићем направили процјену на основу анализа које су вршили дуже времена.

 Убијеђен сам да ће он и његов тим завршити пројекте које су планирали", рекао је Бјелица.

Наводећи да је Бијељина за Републику Српску значајан центар, Бјелица је рекао да становницима тог града жели још привредног успјеха и наставак успјешног развоја.

Он је одбацио као нетачне спекулације да би неки високорангирани функционери СДС-а могли прећи у СДСС.

 "О преласку других чланова из СДС-а у Мићићеву странку није било никаквих разговора, нити је то питање неко отварао. Ми живимо на овим просторима и да се неки људи одавде прикључе странци која је везана само за своје просторе и има своје планове и програм за ту регију, не би имало логике", истакао је Бјелица.

 Он је напоменуо да је Мићић формирао партију за семберску регију јер му је циљ да реализује што већи број пројеката да би грађани Бијељине боље живјели.

 "Он у овом моменту не планира ширити странку. То му сада није приоритет, већ да успије на наредним изборима", указао је Бјелица.

Бјелица, који је начелник Сокоца, каже да је његов приоритет општина у којој живи и дјелује већ 30 година.

 "Без обзира која је политичка опција, сарадња локалне власти са већим нивоима власти, посебно са Владом Републике Српске, неизбјежна је, неопходна и пријеко потребна.

Ја имам одличну сарадњу са Владом и надам се да ће тако остати", навео је он. Бјелица је додао да у Владу Српске није ишао да моли за новац, већ да представи пројекте и да су сви подржани.

"Могу се похвалити са значајним привредним успјехом наше локалне заједнице и града Источно Сарајево, а посебно када је у питању Соколац, гдје немамо исељавање становника и биљежимо мањи број незапослених", истакао је начелник Сокоца.

Он је навео да је све остварено захваљујући коректној и доброј сарадњи општине са свим нивоима власти.

"Јесте велики проблем са општинским буџетом јер морамо да правимо пројекте, да их радимо, дајемо приоритете, али, ако немамо пројеката и планова, не можемо ништа ни очекивати", рекао је Бјелица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана