Bjelica: Saradnja lokalnih vlasti sa vladom neophodna i prijeko potrebna

Srna
Bjelica: Saradnja lokalnih vlasti sa vladom neophodna i prijeko potrebna

SOKOLAC - Potpredsjednik SDS-a Milovan Bjelica izjavio je da je predsjednik Stranke demokratske Srpske Semberija /SDSS/ Mićo Mićić dao značajan doprinos razvoju Bijeljine i da očekuje da će za vrijeme novog mandata, ako ga osvoji, uspjeti da realizuje projekte koji su dugoročno važni za građane Semberije.

Bjelica je u izjavi Srni istakao da je Mićić iskusan političar koji je dugo godina bio na značajnim pozicijama.

On je podsjetio da u rukovodstvu SDS-a Mićić nije naišao na podršku zbog dogovora o saradnji Gradskog odbora SDS-a i SNSD-a. Bjelica kaže da Mićić sada ima značajnu podršku drugih stranaka i udruženja i već je krenuo u kampanju u okviru koje očekuje pobjedu u Bijeljini.

Prema njegovim riječima, veliki broj njegovih partijskih prijatelja je krenuo sa njim.

"Oni su procijenili da bez saradnje sa Vladom Republike Srpske ne mogu sve svoje planove i projekte realizovati, pa su sa Mićićem napravili procjenu na osnovu analiza koje su vršili duže vremena.

 Ubijeđen sam da će on i njegov tim završiti projekte koje su planirali", rekao je Bjelica.

Navodeći da je Bijeljina za Republiku Srpsku značajan centar, Bjelica je rekao da stanovnicima tog grada želi još privrednog uspjeha i nastavak uspješnog razvoja.

On je odbacio kao netačne spekulacije da bi neki visokorangirani funkcioneri SDS-a mogli preći u SDSS.

 "O prelasku drugih članova iz SDS-a u Mićićevu stranku nije bilo nikakvih razgovora, niti je to pitanje neko otvarao. Mi živimo na ovim prostorima i da se neki ljudi odavde priključe stranci koja je vezana samo za svoje prostore i ima svoje planove i program za tu regiju, ne bi imalo logike", istakao je Bjelica.

 On je napomenuo da je Mićić formirao partiju za sembersku regiju jer mu je cilj da realizuje što veći broj projekata da bi građani Bijeljine bolje živjeli.

 "On u ovom momentu ne planira širiti stranku. To mu sada nije prioritet, već da uspije na narednim izborima", ukazao je Bjelica.

Bjelica, koji je načelnik Sokoca, kaže da je njegov prioritet opština u kojoj živi i djeluje već 30 godina.

 "Bez obzira koja je politička opcija, saradnja lokalne vlasti sa većim nivoima vlasti, posebno sa Vladom Republike Srpske, neizbježna je, neophodna i prijeko potrebna.

Ja imam odličnu saradnju sa Vladom i nadam se da će tako ostati", naveo je on. Bjelica je dodao da u Vladu Srpske nije išao da moli za novac, već da predstavi projekte i da su svi podržani.

"Mogu se pohvaliti sa značajnim privrednim uspjehom naše lokalne zajednice i grada Istočno Sarajevo, a posebno kada je u pitanju Sokolac, gdje nemamo iseljavanje stanovnika i bilježimo manji broj nezaposlenih", istakao je načelnik Sokoca.

On je naveo da je sve ostvareno zahvaljujući korektnoj i dobroj saradnji opštine sa svim nivoima vlasti.

"Jeste veliki problem sa opštinskim budžetom jer moramo da pravimo projekte, da ih radimo, dajemo prioritete, ali, ako nemamo projekata i planova, ne možemo ništa ni očekivati", rekao je Bjelica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana