Бијељина: Јоковић најавио убрзање активности на оснивању прихватилишта за дјецу у ризику

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА- Кандидат СДС Семберија за одборника у Бијељини Драган Јоковић најавио је да ће Удружење грађана за промоцију образовања Рома "Отахарин" и Градска управа убрзати активности на оснивању прихватилишта за дјецу у ризику.

"Велики корак је учињен самим тим што је Скупштина града усвојила иницијативу Клуба одборника СДС Семберија - Мићо Мићић за изградњу оваквог прихватилишта, а жОтахаринж је предложио да за прихватилиште буде искориштена зграда Затвора који ће у међувремену бити пресељен у нови објекат", рекао је Јоковић на конфернецији за новинаре у Градском одбору СДС Семберија у Бијељини.

Он каже да ће, ако то не буде реализовано, градоначелник и Градска управа помоћи у налажењу нове локације и изградње адекватне зграде, за шта је посредством донатора већ обезбијеђен дио новца.

Јоковић је данас са предсједником СДС Семберија Мићом Мићићем посјетио и Дневни центар за дјецу у ризику, чија су врата свакодневно отворена за цијелу ромску заједницу, али и друге категорије становништва.

"Овај дневни центар је веома добро организован и опредијељен за рад са дјецом која су приморана да просе, да буду на улици или су без родитељског старања", рекао је Мићић и навео да је оснивање прихватилишта корак даље, како би та помоћ имала дугорочне ефекте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана