Bijeljina: Joković najavio ubrzanje aktivnosti na osnivanju prihvatilišta za djecu u riziku

Srna
Foto: Srna

BIJELjINA- Kandidat SDS Semberija za odbornika u Bijeljini Dragan Joković najavio je da će Udruženje građana za promociju obrazovanja Roma "Otaharin" i Gradska uprava ubrzati aktivnosti na osnivanju prihvatilišta za djecu u riziku.

"Veliki korak je učinjen samim tim što je Skupština grada usvojila inicijativu Kluba odbornika SDS Semberija - Mićo Mićić za izgradnju ovakvog prihvatilišta, a žOtaharinž je predložio da za prihvatilište bude iskorištena zgrada Zatvora koji će u međuvremenu biti preseljen u novi objekat", rekao je Joković na konferneciji za novinare u Gradskom odboru SDS Semberija u Bijeljini.

On kaže da će, ako to ne bude realizovano, gradonačelnik i Gradska uprava pomoći u nalaženju nove lokacije i izgradnje adekvatne zgrade, za šta je posredstvom donatora već obezbijeđen dio novca.

Joković je danas sa predsjednikom SDS Semberija Mićom Mićićem posjetio i Dnevni centar za djecu u riziku, čija su vrata svakodnevno otvorena za cijelu romsku zajednicu, ali i druge kategorije stanovništva.

"Ovaj dnevni centar je veoma dobro organizovan i opredijeljen za rad sa djecom koja su primorana da prose, da budu na ulici ili su bez roditeljskog staranja", rekao je Mićić i naveo da je osnivanje prihvatilišta korak dalje, kako bi ta pomoć imala dugoročne efekte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana