БиХ: Жуто упозорење због временских неприлика на подручјима Фоче и Требиња

Анадолија
БиХ: Жуто упозорење због временских неприлика на подручјима Фоче и Требиња

На овим подручјима очекује се мјестимично појачан вјетар с ударима већим од 11 метара у секунди (40 километара на сат).

Данас ће у Босни и Херцеговини прије подне вријеме бити сунчано. У другој половини дана постепено повећање облачности са запада. Вјетар у Босни слаб до умјерене јачине сјеверног смјера.

У Херцеговини умјерено јака бура. Најнижа јутарња температура зрака већином између четири и девет, на југу земље до 14 степени. Највиша дневна температура зрака углавном између 18 и 23, на југу земље до 26 степени. У Сарајеву већи дио дана се очекује претежно сунчано вријеме.

Повећање облачности наступит ће у послијеподневним сатима.

Најнижа јутарња температура зрака око шест, а највиша дневна температура зрака око 21 степена, прогноза је метеоролога Федералног хидрометеоролошког завода Босне и Херцеговине (ФХМЗБиХ).

У суботу у Босни се очекује умјерено до претежно облачно вријеме.

У Херцеговини прије подне сунчано, а у послијеподневним сатима умјерено повећање облачности.

Вјетар слаб до умјерене јачине западног и сјеверозападног смјера. Најнижа јутарња температура зрака већином између пет и 10 степени, на југу земље до 14 степени. Највиша дневна температура зрака углавном између 20 и 26 степени.

У недјељу се очекује долазак фронталног поремећаја са сјеверозапада који ће условити кишу од јутарњих сати на сјеверним подручјима и захватит ће цијелу земљу до средине дана.

Падавине су већином прије подне. У послијеподневним сатима постепено смањење облачности. Вјетар умјерене јачине сјеверозападног смјера.

Најнижа јутарња температура зрака већином између осам и 13, на југу земље од 17, а највиша дневна температура зрака углавном између 15 и 20, на југу земље до 24 степена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана