BiH: Žuto upozorenje zbog vremenskih neprilika na područjima Foče i Trebinja

Anadolija
BiH: Žuto upozorenje zbog vremenskih neprilika na područjima Foče i Trebinja

Na ovim područjima očekuje se mjestimično pojačan vjetar s udarima većim od 11 metara u sekundi (40 kilometara na sat).

Danas će u Bosni i Hercegovini prije podne vrijeme biti sunčano. U drugoj polovini dana postepeno povećanje oblačnosti sa zapada. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i devet, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23, na jugu zemlje do 26 stepeni. U Sarajevu veći dio dana se očekuje pretežno sunčano vrijeme.

Povećanje oblačnosti nastupit će u poslijepodnevnim satima.

Najniža jutarnja temperatura zraka oko šest, a najviša dnevna temperatura zraka oko 21 stepena, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U subotu u Bosni se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

U Hercegovini prije podne sunčano, a u poslijepodnevnim satima umjereno povećanje oblačnosti.

Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 10 stepeni, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni.

U nedjelju se očekuje dolazak frontalnog poremećaja sa sjeverozapada koji će usloviti kišu od jutarnjih sati na sjevernim područjima i zahvatit će cijelu zemlju do sredine dana.

Padavine su većinom prije podne. U poslijepodnevnim satima postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar umjerene jačine sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13, na jugu zemlje od 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu zemlje do 24 stepena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana