Бањалучка агенција "Aquarius" једина из регије у трци за "Epica" награду

М. Л.
Бањалучка агенција "Aquarius" једина из регије у трци за "Epica" награду

БАЊАЛУКА - Агенција "Aquarius" из Бањалуке, једина из регије, јединственом кампањом "Један позив мијења све – не користи телефон док возиш" нашла се у друштву финалиста за "Epica" награду.

Ријеч је о једном од најпрестижнијих свјетских такмичења у области маркетинга и једином у којем прву и посљедњу ријеч имају искључиво уредници и новинари, посвећени креативним индустријама.

Рад "Aquariusа", под палицом креативног директора Дејана Шијука, нашао се  међу овогодишњим финалистима у категорији "Public interest - health and saftey ". О коликом је успјеху ријеч, потврђује чињеница да је рад бањалучке агенције, међу 3.410 пријава из 61 земље, међу којима је највише радова из Њемачке, Француске и САД-а, доспио у ужи избор такмичења "Epica Awards", које ће од 18. до 21. новембра у Амстердаму окупити бројне креативце. У "Aquariusу" истичу да је њихов рад кампања која је кроз креативно рјешење послала суптилну и јаку поруку.

- У питању је кампања „Један позив мијења све – не користи телефон док возиш", која је наставак наше вишегодишње, успјешне сарадње са компанијом "m:tel" из области безбједности у саобраћају. Принт, ТВ и web кампању је пратила јединствена мобилна инсталација, ауто-симулатор, који је у пет градова БиХ тестирало више хиљада људи, увјеривши се на један потпуно реалистичан начин шта им се може догодити уколико током вожње користе мобилни телефон – појсанили су у "Aquariusу".

Члан креативног тима и директор клијент сервиса те агенције Игор Калаба истиче да су жељели да на један другачији начин приступе теми која је увијек актуелна и изнова инспиративна.

- Тема је јако уско постављена, само је једна ствар коју треба рећи – немој возити и чачкати телефон. С друге стране, готово све и један велики телеком у свијету ради овакву кампању. У таквим околностима, кад је маса сјајних идеја већ реализована, одлучили смо да пробамо нови приступ, да будемо суптилно шокантни. Изгледа да су људи из жирија то препознали и вредновали - навео је Калаба.

Уредник "Epica" годишњака Марк Тунгате истакао је да су агенције широм Европе, упркос општем осјећају неизвјесности, успјеле наћи простор у својим буџетима да на такмичење пријаве своје најбоље радове.

- Као резултат тога, жири је морао уложити изузетан напор да раздвоји сјајне од добрих радова. Вјерујемо да наш ужи избор већ представља најбоље од пријављених радова и сви који су се нашли на овој листи заслужују наше честитке – истакао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана