Banjalučka agencija "Aquarius" jedina iz regije u trci za "Epica" nagradu

M. L.
Banjalučka agencija "Aquarius" jedina iz regije u trci za "Epica" nagradu

BANjALUKA - Agencija "Aquarius" iz Banjaluke, jedina iz regije, jedinstvenom kampanjom "Jedan poziv mijenja sve – ne koristi telefon dok voziš" našla se u društvu finalista za "Epica" nagradu.

Riječ je o jednom od najprestižnijih svjetskih takmičenja u oblasti marketinga i jedinom u kojem prvu i posljednju riječ imaju isključivo urednici i novinari, posvećeni kreativnim industrijama.

Rad "Aquariusa", pod palicom kreativnog direktora Dejana Šijuka, našao se  među ovogodišnjim finalistima u kategoriji "Public interest - health and saftey ". O kolikom je uspjehu riječ, potvrđuje činjenica da je rad banjalučke agencije, među 3.410 prijava iz 61 zemlje, među kojima je najviše radova iz Njemačke, Francuske i SAD-a, dospio u uži izbor takmičenja "Epica Awards", koje će od 18. do 21. novembra u Amsterdamu okupiti brojne kreativce. U "Aquariusu" ističu da je njihov rad kampanja koja je kroz kreativno rješenje poslala suptilnu i jaku poruku.

- U pitanju je kampanja „Jedan poziv mijenja sve – ne koristi telefon dok voziš", koja je nastavak naše višegodišnje, uspješne saradnje sa kompanijom "m:tel" iz oblasti bezbjednosti u saobraćaju. Print, TV i web kampanju je pratila jedinstvena mobilna instalacija, auto-simulator, koji je u pet gradova BiH testiralo više hiljada ljudi, uvjerivši se na jedan potpuno realističan način šta im se može dogoditi ukoliko tokom vožnje koriste mobilni telefon – pojsanili su u "Aquariusu".

Član kreativnog tima i direktor klijent servisa te agencije Igor Kalaba ističe da su željeli da na jedan drugačiji način pristupe temi koja je uvijek aktuelna i iznova inspirativna.

- Tema je jako usko postavljena, samo je jedna stvar koju treba reći – nemoj voziti i čačkati telefon. S druge strane, gotovo sve i jedan veliki telekom u svijetu radi ovakvu kampanju. U takvim okolnostima, kad je masa sjajnih ideja već realizovana, odlučili smo da probamo novi pristup, da budemo suptilno šokantni. Izgleda da su ljudi iz žirija to prepoznali i vrednovali - naveo je Kalaba.

Urednik "Epica" godišnjaka Mark Tungate istakao je da su agencije širom Evrope, uprkos opštem osjećaju neizvjesnosti, uspjele naći prostor u svojim budžetima da na takmičenje prijave svoje najbolje radove.

- Kao rezultat toga, žiri je morao uložiti izuzetan napor da razdvoji sjajne od dobrih radova. Vjerujemo da naš uži izbor već predstavlja najbolje od prijavljenih radova i svi koji su se našli na ovoj listi zaslužuju naše čestitke – istakao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana