Aрлов уручио захвалницу бањалучкој OШ “Иво Андрић”

Срна
Aрлов уручио захвалницу бањалучкој OШ “Иво Андрић”

БАЊАЛУКА - Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима на Космету Милорад Арлов уручио је захвалницу директору бањалучке Основне школе “Иво Андрић” Жељки Опачић за хуманост ученика и наставника исказану у хуманитарној акцији Одбора “Обрадујмо ваше вршњаке на Косову и Метохији”.

Арлов је изразио захвалност ученицима те, као и свих школа које подрже хуманитарну акцију у овом тешком времену и пандемији вируса корона.

“Хвала им што тако млади осјећају и разумију тежину живота вршњака на Косову и Метохији”, истакао је Арлов и позвао све основне и средње школе Српске да подрже акцију, а грађане Републике Српске да позову број 1412 до 31. октобра.

Ова школа је међу првима у Републици Српској и прва у Бањалуци са 1.000 КМ подржала хуманитарну акцију за довршетак изградње Дневног центра “Подржи ме - 9. јануар” у Косовској Митровици за дјецу и младе са потешкоћама у развоју и за поклон пакетиће вршњацима на Космету за које се средства прикупљају до краја године, наводи се у саопштењу Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији.

Акција, посредством основних и средњих школа, уз сагласност и подршку Министарства просвјете и културе Републике Српске, траје до 31. децембра, а посредством хуманитарног броја 1412 до 31. октобра.  

 
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана