Arlov uručio zahvalnicu banjalučkoj OŠ “Ivo Andrić”

Srna
Arlov uručio zahvalnicu banjalučkoj OŠ “Ivo Andrić”

BANjALUKA - Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosmetu Milorad Arlov uručio je zahvalnicu direktoru banjalučke Osnovne škole “Ivo Andrić” Željki Opačić za humanost učenika i nastavnika iskazanu u humanitarnoj akciji Odbora “Obradujmo vaše vršnjake na Kosovu i Metohiji”.

Arlov je izrazio zahvalnost učenicima te, kao i svih škola koje podrže humanitarnu akciju u ovom teškom vremenu i pandemiji virusa korona.

“Hvala im što tako mladi osjećaju i razumiju težinu života vršnjaka na Kosovu i Metohiji”, istakao je Arlov i pozvao sve osnovne i srednje škole Srpske da podrže akciju, a građane Republike Srpske da pozovu broj 1412 do 31. oktobra.

Ova škola je među prvima u Republici Srpskoj i prva u Banjaluci sa 1.000 KM podržala humanitarnu akciju za dovršetak izgradnje Dnevnog centra “Podrži me - 9. januar” u Kosovskoj Mitrovici za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju i za poklon paketiće vršnjacima na Kosmetu za koje se sredstva prikupljaju do kraja godine, navodi se u saopštenju Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

Akcija, posredstvom osnovnih i srednjih škola, uz saglasnost i podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, traje do 31. decembra, a posredstvom humanitarnog broja 1412 do 31. oktobra.  

 
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana