Амфилохије: Садашња невоља да пробуди љубав према Богу и сваком људском бићу

Агенције
Амфилохије: Садашња невоља да пробуди љубав према Богу и сваком људском бићу

ОСТРОГ - Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије рекао је да би садашња невоља изазвана вирусом корона, која није случајна, требало да у људима пробуди истинску љубав према Богу и сваком људском бићу.

 “Ми заборављамо да смо призвани на ту вјечну и непролазну љубав, па онда кад дођу невоље као што је ова, то нас подсјећа на бригу, не само о себи и о најближима него и о сваком људском бићу”, рекао је митрополит Амфилохије, који је служио у Манастиру Острог.

Он је истакао да се на литургији, нарочито у ово вријеме, црквени великодостојници, монаштво и свештенство моле за оне који страдају од “пошасти која је напала сав људски род”.

 “Није први пут да то чинимо, али на овакакв начин можда је и први пут. Напала је та пошаст све људе и све земаљске народе. И ми на овој Светој служби призивамо Господа да свима подари здравље и спасење”, поручио је митрополит Амфилохије.

Он је додао да се моли и за све оне који данас нису могли да буду у овом манастиру и у осталим храмовима. Митрополит Амфилохије је на крају прочитао молитву патријарха румунског Данила против вируса корона који хара читавим свијетом.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана