Amfilohije: Sadašnja nevolja da probudi ljubav prema Bogu i svakom ljudskom biću

Agencije
Amfilohije: Sadašnja nevolja da probudi ljubav prema Bogu i svakom ljudskom biću

OSTROG - Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je da bi sadašnja nevolja izazvana virusom korona, koja nije slučajna, trebalo da u ljudima probudi istinsku ljubav prema Bogu i svakom ljudskom biću.

 “Mi zaboravljamo da smo prizvani na tu vječnu i neprolaznu ljubav, pa onda kad dođu nevolje kao što je ova, to nas podsjeća na brigu, ne samo o sebi i o najbližima nego i o svakom ljudskom biću”, rekao je mitropolit Amfilohije, koji je služio u Manastiru Ostrog.

On je istakao da se na liturgiji, naročito u ovo vrijeme, crkveni velikodostojnici, monaštvo i sveštenstvo mole za one koji stradaju od “pošasti koja je napala sav ljudski rod”.

 “Nije prvi put da to činimo, ali na ovakakv način možda je i prvi put. Napala je ta pošast sve ljude i sve zemaljske narode. I mi na ovoj Svetoj službi prizivamo Gospoda da svima podari zdravlje i spasenje”, poručio je mitropolit Amfilohije.

On je dodao da se moli i za sve one koji danas nisu mogli da budu u ovom manastiru i u ostalim hramovima. Mitropolit Amfilohije je na kraju pročitao molitvu patrijarha rumunskog Danila protiv virusa korona koji hara čitavim svijetom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana