Аеродроми РС: Отказан лет за Дортмунд

Маријана Миљић Бјеловук
Аеродроми РС: Отказан лет за Дортмунд

БАЊАЛУКА - Са аеродрома у Маховљанима данас је отказан само лет за Дортмунд у Њемачкој, потврђено је за „Глас Српске“ у „Аеродромима Републике Српске“.

Планираним редом летења данас саобраћа компанија „Виз ер“ на релацијама Штокхолм, Басел, Дортмунд, док „Рајан ер“ саобраћа ка Берлину и Мемингену, а авиони „Ер Србије“ ка Београду.

-  За данас је отказан лет Дортмунд – Бањалука - Дортмунд. Остали летови саобраћају редовно  - казали су Гласу Српске“ у Аеродромима РС на питање да ли су због једнодневног штрајка на аеродромима у Њемачкој отказани и летови из Маховљана ка тој земљи.

Аутобуски, жељезнички и авио саобраћај широм Њемачке данас је паралисан, због највећег штрајка у тој земљи у претходних неколико деценија, којим су погођени милиони путника.

Два највећа њемачка аеродрома, у Минхену и Франкфурту, обуставила су све летове, док је жељезнички оператер “Дојче бан” отказао све међуградске жељезничке услуге. 

Ер Србија је данас обавила летове до Берлина и Диселдорфа, док су због штрајка у Њемачкој, највећег у посљедње три деценије поласци до Франкфурта, Штутгарта и Нирнберга одложени за сутра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана