Вода у Сребреници микробиолошки загађена - није за пиће

Срна
Foto: Илустрација

СРЕБРЕНИЦА- Вода из сребреничког водовода "Зелени Јадар" је микробиолошки загађена и није за пиће, саопштено је данас из Службе цивилне заштите општине Сребреница.

Становништво и потрошачи обавијештени су и упозорени да не користе воду из градског водовода.

"Према Извјештају Института за јавно здравство Републике Српске, Регионални центар Зворник, утврђено је да је вода из сребреничког водовода са аспекта микробиолошких параметара неисправна због присуства индикатора старог фекалног загађења и није за конзумирање", наведено је у саопштењу.

Милош Миловановић, вршилац дужности директора сребреничког Комуналног предузећа "Полет", које газдује овим водоводом, рекао је Срни да су у претходна два дана предузете све прописане мјере како би овај проблем био ријешен.

"Становништво и остале потрошаче обавијестили смо да воду треба прокувавати прије кориштења. Јуче смо извршили испирање резервоара и водоводног система, те према добијеним упутствима обавили појачано хлорисање и данас очекујемо резултате анализе нових узорака воде који су узети", рекао је Миловановић.

Он је истакао да је до овог проблема дошло усљед суше и минималног дотока воде на водозахват сребреничког водовода, те високе температуре.

Миловановић је изразио очекивање да ће нови резултати анализе воде бити уредни, а уколико то не буде, биће принуђени да у цистернама снабдијевају становништво водом из сусједног Братунца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана