Српско-руски љекарски тим прегледа Српчане

Д. Ј.
Српско-руски љекарски тим прегледа Српчане

СРБАЦ - Грађани Српца моћи ће обавити бесплатне превентивне прегледе до 30. априла у оквиру пројекта “Српско-руска мобилна клиника” који се већ неколико година успјешно спроводи у Србији и БиХ.

Ријеч је о пројекту Руске хуманитарне мисије за Балкан у сарадњи са Амбасадом Руске Федерације у БиХ, док су партнери Дом здравља Србац и општина Србац. Прегледе ће обављати љекар специјалиста из Русије у сарадњи са медицинским радницима из Српца.

Извршни директор регионалног представништва Руске хуманитарне мисије на Балкану Бранимир Нешић рекао је да прегледе обављају у специјализованом комби возилу које је опремљено ЕКГ, ултразвучним и другим апаратима.

- Обављамо дијагностичке прегледе грађана, а основна и најважнија група биће особе без здравствене заштите и онима којима је отежан приступ лијечењу. Пријаве нису потребне и довољно је само да мјештани дођу до нашег пункта у заказаном термину  - рекао је Нешић.

Прегледе ће обављати од осам до 12 часова, а након тога љекарски тим обилазиће домаћинства у којима се налазе тешко болесне и непокретне особе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана