Srpsko-ruski ljekarski tim pregleda Srpčane

D. J.
Srpsko-ruski ljekarski tim pregleda Srpčane

SRBAC - Građani Srpca moći će obaviti besplatne preventivne preglede do 30. aprila u okviru projekta “Srpsko-ruska mobilna klinika” koji se već nekoliko godina uspješno sprovodi u Srbiji i BiH.

Riječ je o projektu Ruske humanitarne misije za Balkan u saradnji sa Ambasadom Ruske Federacije u BiH, dok su partneri Dom zdravlja Srbac i opština Srbac. Preglede će obavljati ljekar specijalista iz Rusije u saradnji sa medicinskim radnicima iz Srpca.

Izvršni direktor regionalnog predstavništva Ruske humanitarne misije na Balkanu Branimir Nešić rekao je da preglede obavljaju u specijalizovanom kombi vozilu koje je opremljeno EKG, ultrazvučnim i drugim aparatima.

- Obavljamo dijagnostičke preglede građana, a osnovna i najvažnija grupa biće osobe bez zdravstvene zaštite i onima kojima je otežan pristup liječenju. Prijave nisu potrebne i dovoljno je samo da mještani dođu do našeg punkta u zakazanom terminu  - rekao je Nešić.

Preglede će obavljati od osam do 12 časova, a nakon toga ljekarski tim obilaziće domaćinstva u kojima se nalaze teško bolesne i nepokretne osobe.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana